Freelance webdesigner i Aarhus

Jeg designer hjemmesider med passion. Hos mig får du en unik hjemmeside, der virkelig taler til din målgruppe.
Book et møde nu

Billeder på en hjemmeside

Billeder spiller en vigtig rolle i at gøre din hjemmeside mere visuelt tiltalende og engagerende for besøgende. Men de kan også være en kilde til SEO (Search Engine Optimization) optimering ved hjælp af alt tags og beskrivelser af billeder. I denne artikel vil vi se på, hvorfor alt tags og beskrivelser af billeder er vigtige for SEO og hvordan du kan bruge dem til at forbedre din søgemaskineoptimering på din egen hjemmeside.

Hvad er Alt tags og beskrivelser af billeder?

Alt tags (også kendt som alternativ tekst) er en HTML-attribut, der giver en beskrivelse af et billede, hvis det ikke kan vises for en bruger, fx hvis der er tekniske problemer eller hvis en bruger er blind eller har visuelle begrænsninger. Beskrivelser af billeder er en længere form for beskrivelse, der ofte bruges til at give mere detaljeret information om det billede der er på selve den side du sidder og kigger på, såsom hvad det indeholder, hvad dets formål er, og hvordan det er relateret til indholdet på siden.

Hvorfor er Alt tags og beskrivelser af billeder vigtige for SEO?

Alt tags og beskrivelser af billeder er vigtige for SEO, fordi de hjælper søgemaskiner med at forstå, hvad et billede handler om. Dette gør det lettere for dem at indeksere dit websted og rangere det i søgeresultaterne.

Alt tags og beskrivelser af billeder er også en vigtig kilde til tilgængelighed for handicappede brugere fx blinde personer, da de giver dem mulighed for at forstå, hvad det der er på billedet handler om, selvom de ikke kan se det.

brug af relevante alt tags og beskrivelser af billeder kan også hjælpe med at øge trafikken til dit websted. Når folk søger efter billeder på Google og andre søgemaskiner, kan de støde på dine billeder og følge linket til dit websted.

Hvis alt tags og beskrivelser af dine billeder er korrekte og fortæller hvad der vises på billedet, kan de øge sandsynligheden for, at dine billeder vises i søgeresultaterne og dermed får du mulighed for at drive mere trafik til dit websted.

Hvordan kan du optimere dine Alt tags og beskrivelser af billeder?

Når du optimerer dine Alt tags og beskrivelser af billeder, er det vigtigt at de beskrive det som er på billedet og dets formål. Her er nogle tips til at optimere dine tags og beskrivelser af billeder:

  1. Brug relevante nøgleord: Brug nøgleord, der er relevante for billedet og den tilhørende side. Dette vil hjælpe søgemaskiner med at forstå, hvad billedet handler om, og hvordan det passer ind på selve siden.
  2. Gør dem beskrivende: tags og beskrivelser skal beskrive det du ser på billedet så andre kan forstå det. Undgå at bruge generiske beskrivelser som “billede af en mand” og i stedet bruge en mere detaljeret beskrivelse som “billede af en mand, der spiller guitar på scenen”.
  3. Hold dem korte og præcise: tags bør være kortfattede og præcise og begrænset til ca. 125 tegn. Beskrivelser kan være længere, men bør stadig være korte og informative.
  4. Brug en logisk struktur: Sørg for, at dine tags og beskrivelser er organiseret og struktureret logisk. Dette vil gøre det lettere for søgemaskiner og brugere at forstå, hvad billedet handler om, og hvor det passer ind på siden.
  5. Undgå at over-optimere: Brug ikke for mange nøgleord eller forsøg at over-optimere dine tags og beskrivelser, da dette kan blive opfattet som spammy af søgemaskinerne og kan skade din SEO.

Et godt Seo værktøj som jeg er glad for at bruge i mit arbejde med hjemmesider, når jeg laver det. Det er Ubersuggest det er meget brugervenlig og koster ikke ret meget

I alt, alt tags og beskrivelser af billeder er en vigtig del af SEO og bør ikke overses, når du opbygger din hjemmeside. Ved at bruge relevante og beskrivende alt tags og beskrivelser, kan du hjælpe søgemaskiner med at forstå og rangere dine billeder og dit indhold bedre, og dermed øge trafikken til dit websted.