Freelance webdesigner i Aarhus

Jeg designer hjemmesider med passion. Hos mig får du en unik hjemmeside, der virkelig taler til din målgruppe.
Book et møde nu

Hvad er domænenavn

Hvis du overvejer at oprette en ny hjemmeside eller flytte din eksisterende hjemmeside til en ny platform, så er det vigtigt at forstå, hvad et domæne navn og en webadresse er, og hvorfor det er så vigtigt at vælge de rigtige navne til din hjemmeside.

Først og fremmest, skal jeg fortælle dig om domænenavn. Når du opretter en hjemmeside, er dit domænenavn det navn, der identificerer din hjemmeside på internettet.

Det er også navnet, som folk indtaster i deres browser for at besøge din hjemmeside, som er det vi sætter ind i Urlen( fx. www.min-hjemmeside.dk ). Det kan være alt fra dit virksomhedsnavn til et nøgleord, der er relateret til din branche.

Hvis du er en iværksætter eller en lille virksomhedsejer, kan det være fristende at vælge et billigt eller gratis domæne navn. Men det er vigtigt at forstå, at dit domæne navn er en central del af din virksomheds brand og image. Derfor skal du vælge et navn, der er let at huske for dine besøgende der kommer til din webadresse og samtidig skal det være relateret til din virksomhed.

Når du har valgt dit domæne navn, skal du registrere det hos en webhotel udbyder som fx simply.com. Der er mange forskellige webhotel udbydere på markedet, og det er vigtigt at vælge en pålidelig og betroet en, der kan hjælpe dig med at administrere dit domain og sikre, at det altid er aktivt og køre uden de store problemer.

Hvad er en Webadresse

Nu er vi nået til webadresser. En webadresse, også kendt som en URL, indeholder dit domæne navn og yderligere information om placeringen af de specifikke sider på din hjemmeside. For eksempel, hvis du har en side på din hjemmeside, der hedder “Om os”, vil dens URL være min-hjemmeside.dk/om-os og det samme hvis det er kontakt siden så vil din url se sådan ud her. min-hjemmeside.dk/kontakt.

Det er vigtigt at forstå, at din webadresse er mere end bare en adresse. Det er også en vigtig faktor i din SEO-strategi. En velstruktureret og logisk webadresse kan hjælpe med at forbedre din synlighed i søgeresultaterne og gøre det lettere for søgemaskinerne at indeksere din hjemmeside. Men hvorfor er det vigtig at jeg skal vælge det rigtige navn til min webadresse og de undersider jeg har på den? Det kan jeg nemt forklare dig. Det er simpelthen fordi det vil påvirke, hvordan dine besøgende og søgemaskiner opfatter og husker din hjemmeside. Hvis dit domæne navn og webadresser er klare og præcise, vil det gøre det lettere for dine besøgende at huske og besøge din hjemmeside igen.

Hvis du har gjort dit arbejde godt og har lavet en velstruktureret webadresse der kan hjælpe dine besøgende med at navigere rundt på din hjemmeside så de nemt kan finde de oplysninger de leder efter, så kommer de højst sandsynligt igen hvis dit indhold er noget de kan bruge til noget. Samtidig vil søgemaskinerne belønne dig med højere placeringer i søgeresultaterne, hvis din webadresse er velstruktureret og relateret til indholdet på dine sider.

Så hvis du ønsker at oprette en hjemmeside, skal du tage dig tid til at tænke over et rigtig godt domæne navn samt webadresse der relatere til din forretning. Brug altid god tid på at undersøge og vælge de rigtige navne, der passer til din virksomhed og dens brandingstrategi. Vælg et pålideligt webhotel, der kan hjælpe dig med at registrere og administrere dit domæne.

Når du har valgt dit domæne navn, skal du sørge for, at dine webadresser linker til de rigtige sider. Tænk på, hvordan dine besøgende vil navigere på din hjemmeside, og gør det let for dem at finde de oplysninger, de søger. Samtidig skal du huske, at søgemaskinerne bruger webadresserne til at indeksere og rangere dine sider, så det er vigtigt at vælge en struktur, der er søgemaskinevenlig.

 

jeg håber du kunne lide min artikel. hvis du gerne vil læse flere artikler kan du kigge over på min blog.